Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Nyomtatókellékek újrahasznosítása

Nyomtatókellékek újrahasznosítása

A nyomtatógyártók a kisebb teljesítményű, asztali nyomtatók forgalmazása tekintetében évtizedek óta egy agresszív, gyors terjeszkedést elősegítő üzletpolitikát folytat. Ennek a lényege, hogy az egyébként jó minőségű nyomtató készülékeket viszonylag olcsón forgalmazzák, amivel elérik, hogy ma már szinte minden otthoni és kisirodai számítógép mellett egy korszerű tintapatronos vagy lézer nyomtató is található. Ez viszont a nyomtatókellékek piacán egy olyan mértékű fogyasztói keresletet generál, ami lehetővé teszi számukra a patronok és tonerek több 100%-os haszon mellett történő forgalmazását. 

 

A felhasználók kezdetben, és a tintapatronok esetében sokszor még ma is úgy próbálják kivédeni ezt a kiszolgáltatott helyzetet, hogy a kiürült kellékanyagot valamilyen kétes eredetű töltőanyaggal megpróbálják újratölteni. Ez azonban igen sokszor nagy piszokkal és kétes eredménnyel jár. A jó minőségű töltéshez ugyanis technológiai tapasztalat, megfelelő szerszámok, valamint jó minőségű töltőanyag és alkatrészek szükségesek. A megfelelő felkészültségű szolgáltatók ezt a többlet minőséget tudják biztosítani a felhasználóknak. 

 

A nyomtatógyártók ezt persze nem nézik jó szemmel, és mindenféle burkolt, de megalapozatlan fenyegetéssel próbálják a folyamatot megállítani. Tudni kell azonban, hogy a megfelelő minőséggel megtöltött vagy felújított nyomtatókellék használata nem okozza a nyomtató meghibásodását. Azt pedig több, precedens értékű bírósági döntés bizonyítja, hogy önmagában az ilyen nyomtatókellék használata miatt a garanciális felelősségeik alól a nyomtatógyártók nem bújhatnak ki!